Perfortuna internetdiensten Zaandam
Veel gestelde vragen en antwoorden2023-01-16T10:08:51+01:00

Veel gestelde vragen en antwoorden

waarom moet een bedrijf een website hebben?2023-01-16T09:53:29+01:00

Waarom moet een bedrijf een website hebben?

Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf een website zou moeten hebben:

 1. Online aanwezigheid: Een website biedt een bedrijf de mogelijkheid om online aanwezig te zijn en zo bereikbaar te zijn voor een breder publiek.
 2. Marketing en verkoop: Een website kan worden gebruikt om producten of diensten te presenteren en te verkopen, en zo de verkoop te verhogen.
 3. Klantenservice: Een website kan worden gebruikt om klanten te informeren over producten of diensten, en om hen te helpen bij vragen of problemen.
 4. Branding: Een website kan bijdragen aan het creëren en onderhouden van een sterk merk en een goede reputatie voor het bedrijf.
 5. Analyse en verbetering: Een website kan worden gebruikt om informatie te verzamelen over de bezoekers en zo de prestaties van het bedrijf te analyseren en te verbeteren.
 6. Concurrentie: Veel bedrijven hebben tegenwoordig een website, dus het hebben van een website is vaak noodzakelijk om te concurreren met andere bedrijven in de branche.
waarom moet een bedrijf een webshop hebben?2023-01-16T09:50:44+01:00

Waarom moet een bedrijf een webshop hebben?

Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf een webshop zou moeten hebben:

 1. Verkoop: Een webshop biedt een bedrijf de mogelijkheid om producten of diensten 24/7 te verkopen, zonder fysieke winkelopeningstijden.
 2. bereikbaarheid: Een webshop maakt het mogelijk om klanten van overal te bereiken, dit kan leiden tot een groter potentieel aantal klanten
 3. Kostenbesparing: Een webshop kan kosten besparen omdat er geen huur kosten zijn voor een fysieke winkel en omdat er geen personeel nodig is om de winkel te bemannen.
 4. Personalisatie: Een webshop biedt de mogelijkheid aan klanten om hun eigen producten of diensten samen te stellen.
 5. Klantenanalyse: Een webshop kan worden gebruikt om informatie te verzamelen over klanten, zoals hun aankoopgeschiedenis, zoekgedrag en voorkeuren. Dit kan worden gebruikt om de verkoop te verhogen en de klanttevredenheid te verhogen.
 6. Automatisatie: Veel processen in een webshop kunnen worden geautomatiseerd, zoals betalingen, verzending, en voorraadbeheer. Dit kan leiden tot tijds- en kostenbesparingen.
wat is het voordeel van een eigen domeinnaam?2023-01-16T09:55:39+01:00

Wat is het voordeel van een eigen domeinnaam?

Er zijn verschillende voordelen van het hebben van een eigen domeinnaam voor een bedrijf of organisatie:

 1. Professionaliteit: Een eigen domeinnaam geeft een bedrijf een professionele uitstraling en kan vertrouwen opwekken bij klanten en zakenpartners.
 2. Gemakkelijke herkenbaarheid: Een eigen domeinnaam maakt het makkelijker voor mensen om een bedrijf of organisatie te vinden en te onthouden, dit verhoogt de herkenbaarheid van het bedrijf.
 3. E-mail functionaliteit: Een eigen domeinnaam biedt de mogelijkheid om e-mailadressen aan te maken die gekoppeld zijn aan het domein, bijvoorbeeld [email protected]. Dit geeft een professionelere uitstraling dan bijvoorbeeld een e-mailadres zoals [email protected]
 4. SEO: Een eigen domeinnaam kan helpen bij zoekmachine-optimalisatie (SEO) omdat zoekmachines de domeinnaam als een belangrijk factor beschouwen voor de ranking van een website in de zoekresultaten.
 5. Flexibiliteit: Met een eigen domeinnaam, heeft een bedrijf de flexibiliteit om zijn website of webshop te verplaatsen naar een andere hosting provider, of om een andere website op te zetten zonder dat dit invloed heeft op de domeinnaam.
 6. Beheer: Een eigen domeinnaam geeft een bedrijf de controle over de domeinnaam en de inhoud ervan, in plaats van dat ze afhankelijk zijn van een gratis platform waar ze geen controle hebben over de inhoud en de beschikbaarheid van de site.
Wat is een hostingpakket?2023-01-16T09:57:05+01:00

Wat is een hostingpakket?

Een hostingpakket is een dienst waarbij een bedrijf of provider een webpagina of website op een server plaatst, die op internet beschikbaar is voor bezoekers. Een hostingpakket biedt de opslagruimte, bandbreedte en technische ondersteuning voor een website.

Er zijn verschillende soorten hostingpakketten, zoals:

 • Shared hosting: waarbij meerdere websites op één server worden gehost
 • VPS hosting: waarbij een gedeelde server wordt verdeeld in virtuele servers, waarvan elk een eigen hoeveelheid resources heeft.
 • Dedicated hosting: waarbij een website op een eigen, aparte server wordt gehost.

Een hostingpakket kan ook verschillende extra functies bevatten zoals bijvoorbeeld e-mail hosting, SSL-certificaten, back-up en beveiligingsfuncties.

Het kiezen van een geschikt hostingpakket is afhankelijk van de grootte en complexiteit van de website, en de verwachte hoeveelheid bezoekers. De keuze voor een hostingpakket is vaak gebaseerd op prijs, beschikbare resources, en de technische ondersteuning die wordt aangeboden.

Wat is een SSL certificaat?2023-01-16T09:59:19+01:00

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) is een beveiligingscertificaat dat wordt gebruikt om een beveiligde verbinding tussen een webserver en een webbrowser te creëren. Het certificaat bevat informatie over de identiteit van de eigenaar van de website en de certificeringsinstantie die het certificaat heeft uitgegeven.

Wanneer een gebruiker een website bezoekt via een beveiligde verbinding (https), wordt het SSL-certificaat geverifieerd door de browser. Als alles in orde is, wordt een slotje in de browserbalk getoond, dit geeft aan dat de verbinding veilig is.

Een SSL-certificaat biedt beveiliging voor de gebruiker door:

 • Encryptie van de gegevens die tussen gebruiker en server worden verstuurd, waardoor deze niet kunnen worden afgeluisterd of gestolen
 • Authenticatie van de website, waardoor gebruikers zeker weten dat ze verbinding maken met de juiste website
 • Integriteitsbescherming, waardoor gebruikers er zeker van kunnen zijn dat de gegevens die ze versturen niet zijn aangepast of beschadigd.

Het is aan te raden om een SSL-certificaat te gebruiken voor elke website, vooral voor sites die gevoelige informatie verzamelen zoals wachtwoorden en creditcardgegevens. Dit helpt niet alleen om de gebruikers te beschermen, maar het kan ook een positief effect hebben op de zoekmachine ranking.

Wat is zoekmachine ranking?2023-01-16T10:01:44+01:00

Wat is zoekmachine ranking?

Zoekmachine ranking is de volgorde waarin zoekresultaten worden weergegeven op een zoekmachine, zoals Google of Bing, wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert. Het doel van zoekmachine ranking is om de meest relevante en waardevolle zoekresultaten bovenaan de lijst te plaatsen, zodat gebruikers snel de informatie krijgen die ze zoeken.

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op zoekmachine ranking, zoals:

 • Relevante inhoud: zoekmachines geven de voorkeur aan websites met relevante, unieke en waardevolle inhoud.
 • Technische optimalisatie: zoekmachines houden rekening met technische aspecten van een website, zoals de laadtijd, de mobiliteit, en de gebruiksvriendelijkheid.
 • Backlinks: zoekmachines gebruiken backlinks (links van andere websites naar uw website) om te bepalen hoe relevant en waardevol uw website is.

Bedrijven en website-eigenaren doen vaak zoekmachine optimalisatie (SEO) om hun zoekmachine ranking te verbeteren. Dit omvat technieken en methodes om de website aan te passen aan de zoekmachine ranking factoren. Ook kan men zoekmachine adverteren (SEA) om zo hoger in de zoekresultaten te komen, hiervoor betaald men een zoekmachine zoals Google of Bing.

Het is belangrijk om te weten dat zoekmachine ranking voortdurend verandert, zoekmachines blijven hun algoritmen aanpassen om de zoekresultaten te verbeteren. Dus om een goede zoekmachine ranking te behouden, moeten bedrijven en website-eigenaren hun website regelmatig optimaliseren en bijhouden.

Waarom wordpress gebruiken voor het maken van een website2023-01-16T10:07:30+01:00

Waarom wordpress gebruiken voor het maken van een website

WordPress is een populaire open-source content management systeem (CMS) dat wordt gebruikt voor het maken en beheren van websites. Er zijn verschillende redenen waarom men WordPress zou gebruiken voor het maken van een website:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: WordPress is gemakkelijk te gebruiken en te leren, zelfs voor iemand zonder technische vaardigheden. Het biedt een intuïtieve gebruikersinterface en veel handleidingen en tutorials zijn beschikbaar.
 2. Flexibiliteit: WordPress biedt veel flexibiliteit en aanpasbaarheid. Met de beschikbaarheid van talloze templates en plugins, kan een website worden aangepast aan de specifieke wensen van een bedrijf.
 3. SEO-vriendelijk: WordPress is geoptimaliseerd voor zoekmachine optimalisatie (SEO), waardoor het makkelijker is om een website hoger in zoekresultaten te krijgen.
 4. Responsive design: Veel templates en themes die beschikbaar zijn voor WordPress zijn ontworpen voor een responsive design, dit betekent dat de website goed leesbaar is op verschillende devices zoals pc’s, tablets en smartphones.
 5. Community support: WordPress heeft een grote en actieve community, die veel plugins, templates en tutorials aanbiedt. Dit maakt het makkelijker om problemen op te lossen en te leren hoe de system te gebruiken.
 6. Veiligheid: WordPress heeft regelmatig updates voor veiligheid, waardoor het platform veiliger blijft en de website beter beschermd is tegen hackers.
 7. Lage kosten: WordPress is gratis te gebruiken, en veel templates en plugins zijn ook gratis beschikbaar. Dit kan de kosten voor het opzetten en onderhouden van een website verminderen.
hoe vind ik de juiste zoektermen voor mijn website2023-01-16T10:12:41+01:00

hoe vind ik de juiste zoektermen voor mijn website

Er zijn verschillende manieren om de juiste zoektermen te vinden voor uw website:

 1. Zoekwoordonderzoek: U kunt gebruik maken van zoekwoordonderzoekstools, zoals Google Keyword Planner, Ahrefs, SEMrush, om te ontdekken welke zoekwoorden relevant zijn voor uw bedrijf of producten. Deze tools geven informatie over de zoekvolumes, de concurrentie en de CPC (kosten per klik) van zoekwoorden.
 2. Analyse van concurrenten: U kunt ook uw concurrenten analyseren en kijken naar welke zoekwoorden zij gebruiken op hun website. U kunt hiervoor tools gebruiken zoals SEMrush of Ahrefs, of manueel de broncode van de website analyseren.
 3. Analyse van de zoekopdrachten van de gebruiker: U kunt ook de zoekopdrachten van uw gebruikers analyseren door het bijhouden van zoekopdrachten in Google Analytics. Dit kan u inzicht geven in welke zoekopdrachten gebruikers gebruiken om uw website te vinden.
 4. Brainstormen: U kunt ook een brainstorm sessie houden met uw team, klanten of prospecten. Dit kan u inzicht geven in welke zoekopdrachten zij gebruiken, welke problemen zij willen oplossen en welke vragen zij hebben.
 5. Long-tail zoekwoorden: Long-tail zoekwoorden zijn langere zoekopdrachten met meerdere woorden en zijn vaak minder concurrerend en specifieker. Dit kan u helpen om de juiste zoektermen te vinden voor uw website.

Het is belangrijk om zoekwoorden te selecteren die relevant zijn voor uw bedrijf of producten en die zoekvolumes hebben, maar niet te veel concurrentie hebben. Ook is het belangrijk om zoekwoorden te gebruiken die aansluiten bij de intentie van de gebruiker.

Ga naar de bovenkant